Prefectul Claudiu Pop a votat duminică seară, la ora 19, la Secţia 40, organizată la Şcoala Gimnazială Nicolae Bălcescu. Reprezentantul Guvernului în teritoriu s-a prezentat la urne însoţit de soţie.

Demnitarul nu a făcut un secret din faptul că a votat pentru unificarea localităţilor Oradea şi Sînmartin. „Mi-am păstrat opţiunea pentru alipirea celor două localităţi”, a declarat Pop.

Prefectul de Bihor este de părere că scrutinul din 14 iunie va fi validat, întrunind la limită prezenţa minimă necesară de 30%. „Eu cred că referendumul va trece. Dar pentru faptul că la ora 18 prezenţa la vot era în jurul unui procent de 15,8%, părerea mea este că rezultatul va fi la limită”.

Claudiu Pop a subliniat că, după invalidarea referendumului din 10 mai, orădenii au acum o a doua şansă să decidă ce vor să facă cu oraşul lor. „Indiferent care va fi rezultatul votului, cel puţin pentru moment, se va încheia o etapă definitorie pentru istoria oraşului”.

Declaraţia prefectului face trimitere la faptul că, în condiţiile în care referendumul pentru unificarea localităţilor Oradea şi Sînmartin va fi invalidat pentru că nu a întrunit condiţia prezenţei la vot, e greu de crezut că următorul scrutin, cel privind unificarea cu comuna Oşorhei, programat pentru vara anului viitor, va avea mai multe şanse de reuşită.