La iniţiativa Ministerului Tineretului şi Sportului, Guvernul a aprobat în şedinţa din 3 septembrie, o ordonaţă de urgenţă, cu numărul 157, care prevede acordarea unui ajutor financiar sub formă de voucher pentru încurajarea şi sprijinirea copiilor în practicarea sportului de performanţă. Voucherul este în valoare de 300 lei.

Normele metodologice au fost publicate în Monitorul Oficial în 17 septembrie, iar în prima fază a programului sunt disponibile 30.000 de vouchere la nivel naţional.

Conform unui comunicat al Direcţiei Judeţene pentru Tineret şi Sport, sprijinul se adresează copiilor din sistemul de învăţământ primar şi gimnazial în primul rând, pentru ca aceştia să poată practica sportul într-un cadru organizat şi sigur în contexul actual creat de pandemia de coronavirus.

Sunt eligibili copiii născuţi în perioada 1 ianuarie 2005 – 31 decembrie 2014, care se vor legitima pentru prima dată la un club sportiv în 8 septembrie – 30 noiembrie. Clubul Sportiv trebuie să fie însă deţinător al Certificatului de Identitate Sportivă emis de Ministerul Tineretului şi Sportului, iar beneficiarii vor solicita acordarea voucherului la clubul la care s-au legitimat, prin completarea unei cereri însoţită de unele documente justificative.

Cluburile bihorene vor trimite către Direcţia Judeţeană de Sport şi Tineret solicitările de acordare a acestor vouchere, după care DJST va transmite către minister.

Părinţii şi cluburile interesate pot afla mai multe informaţii de pe site-ul djstbihor.ro sau de pe pagina de Facebook a instituţiei.