Încurcate sunt căile domnilor, inclusiv la Facultatea de Teologie Ortodoxă a Universităţii din Oradea!

Bihorel a aflat că refuzul de a aviza candidatura preotului Miron Erdei la funcţia de decan, deţinută de Viorel Popa, nu a fost rezultatul unor simple divergenţe de viziuni, ci al unei acţiuni de-a dreptul imorale.

În şedinţa în care s-au dezbătut candidaturile, decanul Popa, care prezida şedinţa, deşi el însuşi candida pentru un nou mandat, i-a reproşat lui Erdei că ar fi prea "progresist" şi că îşi amăgeşte colegii promiţând granturi care ar fi imposibil de obţinut.

Dincolo de faptul că, măcar de dragul aparenţelor, decanul în funcţie putea să se abţină, Erdei a primit două voturi pentru avizarea candidaturii, unul împotrivă şi s-a înregistrat o abţinere, prin urmare a fost anunţat că va putea participa la concurs.

Însă când Universitatea a publicat lista candidaţilor avizaţi, omul a aflat că, de fapt, nu a primit binecuvântarea colegilor şi că, în locul său, este acceptat la concurs un apropiat al decanului, preotul salontan Ionel Chira, deşi acesta nu avea pregătit un plan managerial!

Erdei a depus contestaţie, dar fără succes: tot n-a fost primit în concurs, iar Popa a câştigat noul mandat, după ce Chira nici nu s-a prezentat, dovedindu-se, de fapt, un candidat de formă.

Şi dacă vă vede Cel de Sus?

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!