Adolescenţii şi tinerii care vor să îmbrace uniforma de poliţist ca să ajute oameni în situaţii dificile şi să vegheze la siguranța comunităţii pot acum afla paşii pe care trebuie să-i urmeze chiar de la oamenii legii. Inspectoratul de Poliție Județean Bihor organizează un eveniment public la care vor participa reprezentanţii mai multor structuri, inclusiv cei de la Poliția animalelor sau de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale. 

"Poliţiştii vor răspunde la întrebările tinerilor şi îşi vor prezenta activităţile. Fiecare structură va avea un stand, poliţiştii de la Serviciul Rutier vor avea şi vehicule, drone, vor aduce testele cu care lucrează, vor explica ce fac", a declarat comisarul şef Alina Fărcuţa.

Totodată, tinerii pot afla răspunsuri şi despre concursul de admitere în școlile de agenți de poliție, respectiv în Școala de Agenți de Poliție „Vasile Lascăr” Câmpina și în Școala de Agenți de Poliție „Septimiu Mureșan” Cluj Napoca, unde procedura de înscriere se află în derulare. 

Evenimentul va avea loc, vineri, 27 octombrie, în intervalul orar 10.00 - 13.00, în Piața Unirii, iar în caz de vreme nefavorabilă în Pasajul Vulturul Negru, unde vor fi prezenţi polițiști de la structurile de prevenire, resurse umane, pregătire profesională, siguranță școlară, rutieră, ordine publică, poliția animalelor, criminalistică, precum și luptători de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!