Vrei să faci un lucru inedit vara aceasta? Un tânăr stabilit de aproape zece ani în Oradea, Ahmed Kamil, de profesie medic, va ține cursuri de limba arabă pentru începători, cu participare gratuită.

Cursurile vor avea loc la sediul Asociaţiei Filantropia din Oradea, de pe strada Buzăului nr. 2, și vor începe în luna iulie. 

Lecțiile vor fi dedicate celor care nu au studiat deloc limba arabă sau celor care o cunosc la nivel începători. „Voi preda noţiuni de gramatică, cuvinte și propoziții de bază şi vom face jocuri pentru ca participanţii să-şi dezvolte abilităţile lingvistice. În timpul lecțiilor voi folosi mai ales limba engleză, dar și limba română, dacă va fi cazul”, a explicat, pentru BIHOREANUL, Ahmed Kamil.

Cei care vor să participe la aceste cursuri trebuie să trimită un mesaj pe pagina de Facebook ori de Instagram a Centrului Regional de Integrare al Asociaţiei Filantropia.

Odată finalizată lista participanţilor, cursurile vor avea loc de două ori pe săptămână, după-masa, la o oră aleasă de comun acord.

„Vreau să le țin pe tot parcursul verii și, dacă vor fi doritori, și după aceea. Mulţi prieteni de aici din Oradea mi-au tot spus că ar vrea să înveţe limba arabă aşa că m-am gândit să ofer mai multor curioși această şansă", a mai spus tânărul.

Ahmed Kamil este vorbitor nativ de limba arabă, originar din Irak şi mutat în copilărie în Arabia Saudită. Acesta a ajuns în Oradea în anul 2014, când a devenit student la Facultatea de Medicină a Universităţii din Oradea. El şi-a încheiat studiile în 2020, iar în prezent urmează rezidenţiatul în medicina de familie. Tânărul este și angajat la Asociația Filantropia, ca mediator intercultural, adică ajută cetățenii străini mutați în oraș să ia legătura cu instituțiile publice și organizează mai multe activități de recreere pentru ei, inclusiv excursii. 

El a început să înveţe limba română în anul 2017, în cadrul cursurilor gratuite pentru cetăţeni străini susţinte la acelaşi ONG din Oradea.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!