Lucrările din Piaţa Unirii au dat peste cap nu doar circulaţia şoferilor, ci şi a pietonilor. Trecătorii care vor să traverseze piaţa centrală au la dispoziţie o singură trecere pe o distanţă de aproape jumătate de kilometru. Puntea îngustă din garduri metalice îmbinate amenajată deasupra şanţului care a luat locul liniei de tramvai pune în pericol siguranţa trecătorilor, formează cozi interminabile la ambele capele, la orele de vârf şi nu poate fi folosită de persoane în sau cu cărucior.

La cererea orădenilor nemulţumiţi de cozile formate şi a Inspectoratului Teritorial de Muncă Bihor, care a avertizat asupra pericolului producerii de accidente, Primăria a luat decizia să amenajeze deasupra şanţului, până la începutul săptămânii viitoare, o paraselă pe care trecătorii să o poată folosi în siguranţă.

"În acest weekend constructorii vor finaliza lucrările în zona pasarelei, unde mai au de turnat fundaţia unui stâlp, vor acoperi provizoriu şanţul, după care vor amenaja deasupra o pasarelă ca să nu mai creeze probleme trecătorilor", a spus viceprimarul Mircea Mălan.

De altfel, în cursul zilei de vineri, lângă pasarela de lângă palat a apărut un banner pe care scrie mare "Vrem încă un pod".

Lucrările de reamenajare a Pieţei Unirii au început pe 16 februarie cu decopertarea asfaltului din piaţa centrală şi dezafectarea liniei de tramvai pornit de la colţul Primăriei până în zona Parcului 1 Decembrie. În prezent, pe porţiunea din dreptul Palatului Vulturul Negru, constructorii lucrează, într-un şanţ de aproape doi metri, la înlocuirea reţelelor de apă şi canalizare lăsând trecătorii cu o singură cale de acces între cele două maluri.

Citiţi şi "Cum va arăta Piaţa Unirii după reabilitare (FOTO)"