Guvernul a început aplicarea noii legi care interzice aparatele de tip slot machine în localitățile cu mai puțin de 15.000 de locuitori, a afirmat marți, în deschiderea unei ședințe a executivului, premierul Marcel Ciolacu, fiind citat de presa centrală. 

Astfel, proprietarii de păcănele au opțiunea să închidă sau să-și mute businessul în orașe cu mai mult de 15.000 de locuitori. Legea a intrat în vigoare luni, 29 aprilie, după ce a fost promulgată de președintele Klaus Iohannis.

„Vreau să anunț că Guvernul a început aplicarea noii legi privind interzicerea păcănelelor în localitățile cu mai puțin de 15.000 de locuitori. Toți cei care nu-și mută urgent aparatele rămân fără licență, conform unui anunț transmis deja de Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc. Nu va exista nicio întârziere, vrem să curățăm rapid de păcănele 90% dintre localitățile țării, urmând să facem regulile pentru cele 10% rămase în acest moment”, a precizat Marcel Ciolacu marți, la începutul ședinței de Guvern, conform Hotnews.ro.

Potrivit statisticilor ultimului recensământ, în Bihor doar Oradea și Salonta au peste 15.000 de locuitori.

Pe de altă parte, luni, președintele Camerei Deputaților, Alfred Simonis, a afirmat că, deși au existat presiuni din partea industriei jocurilor de noroc, legea va fi pusă în aplicare, conform europafm.ro. „În ciuda tuturor presiunilor și amenințărilor făcute de reprezentanții acestei industrii care a nenorocit zeci de mii de familii și a distrus destine, legea se va pune în aplicare în forma pe care am trecut-o prin Parlamentul României. Aș vrea să fie foarte clar, această lege este un prim pas pe care l-am făcut, așa cum am mai spus în repetate rânduri”, a scris el, luni, pe Facebook.

Legea care înăsprește condițiile în care se pot desfășura aceste tipuri de activități a fost aprobată în prima parte a lunii aprilie de către deputați, cu 243 de voturi „pentru” şi 4 abţineri.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!