Noua estimare a meteorologilor pentru următoarele două săptămâni, publicată luni, arată că vremea va deveni „extrem de caldă” pentru această perioadă în regiunea Crișana, care include și județul Bihor. Se vor atinge până la 17 grade.

Potrivit estimării publicate luni pe site-ul Administrației Naționale de Meteorologie pentru perioada 19 februarie - 3 martie, în regiunea Crișana, din care face parte și județul Bihor, până joi, media temperaturilor maxime se va situa între 8 și 11 grade, iar a minimelor între 0 și 4 grade.

„Între 23 și 26 februarie vremea va deveni extrem de caldă pentru acea perioadă, cu o medie a maximelor termice de 15 - 17 grade și a minimelor de 5 - 8 grade”, arată ANM.

Ulterior, temperaturile vor fi în scădere: în medie maximele termice vor fi de 10 - 13 grade, iar minimele de 1 - 4 grade.

„Temporar va ploua aproape în fiecare zi, slab în prima săptămână, apoi vor fi și perioade în care ploile vor fi moderate cantitativ”, arată ANM.

La munte, până miercuri, media temperaturilor maxime pentru întreaga zonă se va situa în jurul valorii de zero grade, iar a minimelor va fi de -7 - -4 grade.

Spre sfârșitul săptămânii, valorile termice vor crește cu aproximativ 6 grade, apoi, până în jurul datei de 26 februarie, nu vor mai avea variații semnificative.

„În zilele care vor urma se va răci, media maximelor va tinde spre1 - 2 grade, iar a minimelor spre -5 - -4 grade. Temporar vor fi precipitații în fiecare zi, local și în general slabe în prima săptămână, apoi pe arii mai extinse și posibil moderate cantitativ”, arată ANM.

Vezi mai jos prognoza pe toate regiunile!

 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!