Începând de luni, Piaţa Unirii arată ca după bombardament. Angajaţii firmei Sylc Cons şi cei ai OTL au dezafectat luni linia şi staţia de tramvai de lângă Primărie. Refugiul destinat până de curând călătorilor a fost dezasamblat, ridicat cu o macara mobilă şi transportat într-un depozit al OTL.

"Muncitorii s-au apucat de lucru încă de dimineaţă. La ora prânzului staţia era deja dusă şi se lucra la liniile de tramvai", a declarat Leontin Pătcaş, şeful Biroului Drumuri şi Poduri din cadrul Primăriei.

În paralel, muncitorii de la Drumuri Orăşeneşti au demolat cu buldoexcavatoarele gardul de beton care înconjoară ansamblul Duiliu Marcu şi spaţiile verzi din Piaţa Unirii. Blocurile de piatră au fost urcate în camioane şi transportate din centrul oraşului.

Lucrările de reabilitare a Pieţei Unirii au fost precedate duminică de ridicarea mobilierului urban şi a jardinierelor cu copaci pentru a oferi front de lucru echipelor care începând de marţi vor trece la decopertarea asfaltului.

Şantierul va rămâne deschis până la sfârşitul anului, interval în care piaţa centrală a oraşului va fi reabilitată integral şi transformată în zonă pietonală.