Administrația Națională de Meteorologie a publicat luni estimarea evoluției temperaturilor pentru următoarele două săptămâni, adică pentru perioada 4-17 decembrie.

În Crișana, regiune din care face parte și județul Bihor, săptămâna aceasta vor fi alternanțe importante între zile, cu valori apropiate și sub cele normale în această perioadă din an, cu maxime de 5 - 7 grade, mai scăzute în jurul datei de 7 decembrie (3 - 4 grade) și minime de -4 - -2 grade, mai ridicate în jurul datelor de 7 și 8 decembrie (0 - 2 grade) mediat regional.

Pentru cea de-a doua parte a intervalului este estimată o evoluție mai echilibrată a temperaturilor care vor fi în general apropiate de cele climatologic specifice primei decade a lunii decembrie (maxime de 4 - 6 grade și minime de -2 - 0 grade).

„Probabilitatea de precipitații va crește începând cu data de 7 decembrie și se va menține ridicată până la finalul intervalului”, se arată în informarea ANM.

La munte, vremea va fi rece pe parcursul întregului interval, cu temperaturi apropiate de normalul perioadei.

Astfel vor fi maxime cuprinse între -7 și 4 grade și minime ce se vor încadra între -14 și 0 grade, cu ger la altitudini de peste 1500 m.

În intervalul 7-11 decembrie precipitațiile vor fi predominant sub formă de ninsoare și vor putea fi moderate cantitativ, se mai arată în prognoză.

Vezi mai jos cum va fi vremea pe regiuni!

 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!