Meteorologii au emis luni o estimare meteo pentru perioada 5-18 august, arătând că în regiunea Crișana temperaturile vor crește din nou și vor deveni caniculare în jurul datei de 13 august.

„Valorile termice vor fi în scădere la începutul intervalului până la medii ale maximelor de 25 de grade și ale minimelor de 13 grade. Ulterior, vremea se va încălzi treptat până în jurul datei de 13 august și va deveni caniculară. Astfel, media regională a valorilor maxime va crește până la 37 de grade, iar cea a valorilor minime până la 18 grade. După data de 13 august, temperatura aerului va avea tendința de scădere ușoară; media valorilor diurne va ajunge la 33...34 de grade, iar a celor nocturne la 16 grade”, se arată în informarea Administrației Naționale de Meteorologie despre zona Crișanei. 

Nu vor fi prea multe ploi ori furtuni în săptămânile ce vin. „Probabilitatea pentru manifestări de instabilitate atmosferică va fi redusă în cea mai mare parte a intervalului. Doar în jurul datei de 6 august și după data de 15 august vor fi posibile averse și descărcări electrice”, transmite ANM.

Prognoza ANM pentru toate regiunile:

 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!