Voluntarii Asociaţiei Resurselor Educative Umanitare şi Sportive (AREUS) vor urca, şi în această iarnă, în cătunele din Munţii Apuseni, pentru a ajuta familiile nevoiaşe cu alimente, haine, jucării şi încălţăminte.

"Dorim să continuăm tradiţia şi, cu ajutorul dumneavoastră, să luminăm sărbătorile a cât mai multor familii nevoiaşe", se arată în comunicatul transmis de reprezentanţii AREUS.

Cei interesaţi să contribuie la acţiunea voluntarilor, au la dispoziţie contul asociaţiei (IBAN: RO18BTRLRONCRT0424524101), iar în cazul în care doresc să ajute cu alimente, bonuri sau jucării, pot suna la numărul de telefon 0772-126.655  sau accesa paginile de Facebook şi Instagram.

"De asemenea, pe 13 decembrie, vă invităm la concertul caritabil care se va organiza cu artiştii locali din Munţii Apuseni la Căminul Cultural Băiţa", se mai precizează în comunicat.

Asociaţia Resurselor Educative Umanitare şi Sportive este o organizaţie nonguvernamentală înfiinţată la finele anului 2017 având ca domeniu de activitate organizarea de evenimente caritabile, sportive, culturale şi educative. "Caravana Areus" este la cea de a treia ediţie, însă, pe lângă această acţiune, voluntarii s-au implicat în ultimii ani şi în alte proiecte. În această vară, alături de elevii şi profesorii Şcolii Gimnaziale din Nucet, cei de la Let’s Do It, Romania, voluntarii Areus au parcurs 16 kilometri, pe marginea DN 75, între Băiţa şi satul de vacanţă Vârtop şi au umplut cu mizerii 150 de saci de gunoaie.

Anul trecut, tot voluntarii AREUS i-au adus la Nucet pe studenţii Facultăţii de Medicină Dentară din Oradea, pentru a-i învăţa pe copiii de gimnaziu importanţa igienei orale, cum să se perieze corect şi de câte ori pe zi, dar şi că nu trebuie să le fie teamă de medicul dentist.