Alegeri originale la Conferinţa Judeţeană a PSD Bihor, desfăşurată sâmbătă la Casa de Cultură a Sindicatelor, în prezenţa a 648 delegaţi din întregul judeţ.

Preşedintele în funcţie al organizaţiei, Ioan Mang, a fost reales pentru un nou mandat de patru ani fără să fi avut niciun concurent, prin simpla ridicare a mâinilor şi în unanimitate.

La fel ca până acum, Mang va fi secondat de preşedintele executiv Emilian Pavel, singurul care şi-a câştigat funcţia prin vot secret. Perdantul, deputatul Ioan Roman, a primit drept premiu de consolare una dintre poziţiile de vicepreşedinţi.

Vice penal

Alegerea noii conduceri a PSD Bihor a început prin votarea celor 16 candidaţi la tot atâtea funcţii de vicepreşedinte, operaţiune executată rapid, prin ridicare de mâini.

Astfel, au fost aleşi pe aceste poziţii - între alţii - consilierii judeţeni Stela Babău, Valentina Ţoţa, Dorel Dume, Florian Oros şi Bujor Chirilă, fosta secretară de stat Lilla Debelka, fostul preşedinte al Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici, Felix Cozma, fosta consilieră judeţeană Alina Popa, primarul de Nucet, Mircea Tuduce, fostul director al Casei Judeţene de Pensii, Leontin Ţîrle, în prezent angajat la Agenţia de Dezvoltare Durabilă a Consiliului Judeţean, judecat pentru luare de mită în afacerea pensionărilor de boală pe şpăgi.

Cu Mang înainte

Tot prin simplă ridicare de mâini, la propunerea senatorului Nicolae Şerban, anume venit de la Bucureşti, a fost reales şi Ioan Mang preşedinte pentru următorii patru ani, pe considerentul că a fost unic candidat.

"Fără abţineri, fără voturi împotrivă", a fost anunţat rezultatul, adică unanimitate.

Mişcarea aduce aminte de Liviu Dragnea, care, în 2018, la Congresul extraordinar al PSD întreba: "Vreţi să mai fiu preşedintele vostru?", iar din public i s-a răspuns, în cor, "Da!".

Aşa cum BIHOREANUL prevestea încă de acum două săptămâni, niciun PSD-ist nu are curajul să i se opună lui Mang, care a condus organizaţia fără nicio opoziţie internă, cât de modestă. A rămas, astfel, fără răspuns întrebarea câţi din cei 648 delegaţi l-ar fi tăiat, totuşi, de pe buletinele de vot, dacă acestea ar fi fost folosite.

Film în reluare

Singura competiţie la Conferinţa Judeţeană pentru o funcţie de conducere, de altfel singura care contează în mod real în afara celei adjudecate de Mang, a fost pentru poziţia de preşedinte executiv, în cursă înscriindu-se, la fel ca în 2015, Emilian Pavel, fost europarlamentar, şi Ioan Roman, deputat.

Spre deosebire de Conferinţa de acum patru ani, când Pavel, ajutat puternic de şeful organizaţiei, a câştigat funcţia la un singur vot diferenţă, de data asta l-a surclasat zdrobitor pe Roman, obţinând 385 voturi, iar acesta doar 239.

De altfel, ca să fie toată lumea satisfăcută, Roman a fost "cooptat" în lotul de vicepreşedinţi, fiindu-i oferită o astfel de poziţie, a 17-a, ca premiu de consolare. PSD Bihor, aşadar, este pregătit să înfrunte viitorul şi să obţină noi şi noi succese, chiar dacă şefii îi sunt tot cei vechi...

Citeşte şi:

Discurs delirant al lui Mang pentru realegerea la şefia PSD Bihor: Vinovaţi eşecurilor din 2019 sunt „sistemul”, bugetarii şi pensionarii. Dragnea, închis pe nedrept (FOTO)