Oradea este promovată internaţional. Criticul de artă Ramona Novicov a publicat un articol despre patrimoniul orădean Art Nouveau în revista internaţională coupDefouet.

"Efortul Fundaţiei de Protejare a Monumentelor Istorice Bihor, prin criticul de artă Ramona Novicov, de a face cât mai cunoscut patrimoniul Art Nouveau al oraşului Oradea este reflectat în mod amplu în numărul 24  al prestigioasei reviste internaţionale coupDefouet, difuzat în aceste zile în cele mai importante centre culturale ale Europei", se menţionează într-un comunicat al Primăriei.

Imaginile care însoţesc articolul "Connecting within Europe: Art Nouveau în Oradea" (nr Conectarea în Europa: Art Nouveau în Oradea) prezintă cititorilor palatele Vulturul Negru, Moskovits I, Stern, Ullman şi caselel Poynar, Adorjan şi Darvas-La Roche.

Municipiul Oradea este membru în Reţeaua Art Nouveau Route, calitate în care beneficiază de vizibilitate pe portalul organizaţiei, schimburi de specialişti şi participarea la elaborarea proiectelor viitoare.

Art Nouveau European Route este o asociaţie non-profit a autorităţilor locale şi a instituţiilor non-guvernamentale cu sediul la Barcelona cu scopul de a dezvolta mecanisme utile şi eficiente pentru promovarea internaţională şi protejarea patrimoniului. Susţinuta logistic şi financiar de Primaria Barcelona reţeaua propune o abordare riguros ştiinţifică a fenomenului internaţional Art Nouveau, asigurând în acelaşi timp informarea pentru profesionişti şi sensibilizarea publicului larg.

Citiţi articolul integral, în galeria de documente!