O nouă producție Netflix, publicată recent pe platforma de streaming, a fost realizată în bună măsură în România. Este vorba despre serialul „Wednesday”, adică povestea fiicei din „Familia Addams”.

Comedia neagră este regizată de celebrul Tim Burton, iar printre actori se numără Catherine Zeta-Jones și Christina Ricci. 

Netflix România a publicat pe Youtube un clip care arată locațiile de filmare din România care apar în film. „Dacă ți se păreau cunoscute locațiile din Wednesday, asta e pentru că sunt. Tim Burton a ales România ca platou principal de filmare”, a transmis Netlfix. 

Astfel, paginademedia.ro scrie că internatul Nevermore, locul principal al acțiunii, este de fapt Castelul Cantacuzino, iar în multe cadre sunt imagini de la Universitatea Politehnică, Grădina Botanică, Casa Monteoru sau bazinul de înot Dinamo. Și o serie din cadrele exterioare au fost filmate tot în România. 

Mai apar imagini de la Gara Regală din Sinaia, dar şi de la conacul Olga Greceanu, de lângă Bucureşti.

„A fost grozav să venim aici, în România, pentru că totul s-a potrivit în mod ciudat în universul Familiei Addams. Încercarea de a face România să semene cu Vermontul a fost o provocare interesantă, dar am reuşit să găsim multe noi locaţii. Iar în studio am avut spaţiul necesar pentru a crea platouri, aşa că a fost minunat că am putut face acest lucru”, a spus Tim Burton, potrivit paginademedia.ro. 

De-a lungul carierei, regizorul a semnat filme precum Batman (cu Michael Keaton), Edward Mâini-de-Foarfecă și Charlie şi fabrica de ciocolată (Johnny Depp).

Serialul „Wednesday” are opt episoade și este disponibil pe Netflix România, unde a intrat în Top 10 show-uri.

 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!