Patru şoferi din Bihor s-au ales cu dosare penale, iar unul dintre ei, orădean, a fost și reţinut pentru 24 de ore, după ce au picat testul antidrog al poliţiştilor rutieri. Cei patru sunt anchetaţi pentru conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană care se afla sub influența unor substanțe psihoactive.

Bărbatul reţinut, un orădean în vârstă de 37 ani, a fost oprit vineri seară, în jurul orei 23.35, pe strada Nufărului din Oradea, de echipajul Biroului Rutier din municipiu. "În urma testării şoferului cu aparatura din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive", se arată într-o informare transmisă luni, de Biroul de presă al Poliţiei Bihor.

Cert e că şoferul a ajuns în Arestul Poliţiei, fiind reţinut pentru 24 de ore, iar în prezent este cercetat în stare de libertate, pentru conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană care se afla sub influența unor substanțe psihoactive.

Pentru aceleaşi acuzaţii sunt cercetaţi un tânăr de 21 ani din Oradea, găsit drogat la volan în localitatea Cihei, dar și un tânăr de 19 ani din Marghita şi un şofer de 22 ani din Tăuteu, ambii opriţi de polițiștii rutieri în municipiul Marghita.

În total, în urma acţiunilor desfăşurate în trafic în weekend, poliţiştii rutieri au întocmit 36 de dosare penale şi au împărţit 415 sancţiuni, dintre care cele mai multe, 273 la număr, au fost pentru depășirea limitelor legale de viteză.

31 de sancțiuni au fost pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranță, 18 au fost pentru conducere sub influența alcoolului, au fost sancționate trei depășiri neregulamentare, șapte sancțiuni au fost pentru lipsa ITP, două pentru neacordarea priorității de trecere vehiculelor, iar 81 de sancțiuni au fost pentru alte abateri.

Pe lângă amenzi, 56 de şoferi au rămas fără permise de conducere, iar 28 şi fără certificatele de înmatriculare ale autoturismelor.