Un biciclist beat a căzut pe şosea de ameţit ce era, doi orădeni băuţi au buşit maşinile altora în trafic, iar unul a făcut scandal când i s-a cerut să meargă la analize. Sunt doar câteva dintre constatările făcute de poliţiştii rutieri care, vreme de trei zile, au periat şoselele din judeţ.

Biciclistul, un bărbat în vârstă de 34 ani din Suplacu de Barcău, s-a accidentat sâmbătă dimineaţă. S-a dezechilibrat în timp ce pedala pe o stradă din comună şi s-a întins pe şosea, poliţiştii rutieri chemaţi la faţa locului descoperind că avea o alcoolemie de 1,18 mg/l alcool pur în aerul expirat. 

Din fericire, s-a ales cu leziuni uşoare.

Duminică seară, un orădean în vârstă de 60 ani a buşit o maşină pe strada Italiană cu o alcoolemie de 1,30 mg/l alcool pur în aerul expirat. Un altul a comis-o pe Aleea Călinului cu o alcoolemie de 1,24 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar un alt orădean, prins conducând pe strada Nufărului cu o alcoolemie de 1,23 mg/l alcool pur în aerul expirat, a făcut scandal când poliţiştii au vrut să-l ducă la analize de sânge.  

În total, în ultimele trei zile, poliţiştii rutieri au întocmit 10 dosare penale pentru şoferi găsiţi băuţi la volan, din totalul de 24 de infracţiuni, câte au fost constatate în toată perioada 19 - 21 iunie, iar alţi 29 au fost sancţionaţi cu amenzi constând între 9 şi 20 de puncte amendă, respectiv cu suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru 90 de zile.

Infracţiunile şi contravenţiile au fost constatate în cadrul unei ample acţiuni a poliţiştilor rutieri şi de ordine publică din Poliţia Bihor pentru prevenirea evenimentelor rutiere, depistarea vitezomanilor şi a şoferilor care au urcat la volan băuţi sau sub inflenţa drogurilor. În total, în cele 3 zile, au fost aplicate 244 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 136.440 de lei, au fost reţinute 53 de permise de conducere şi 14 certificate de înmatriculare, fiind constatate de asemenea 24 de infracțiuni și 13 tamponări. 

172 de sancțiuni au fost aplicate pentru depăşirea limitelor legale de viteză, 29 de sancțiuni au fost aplicate pentru conducere sub influența alcoolului, 25 de participanţi la trafic au fost sancţionaţi pentru lipsa centurii de siguranţă, au fost sancționate şapte depășiri neregulamentare, iar 11 sancțiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulaţiei rutiere.