Weekend aglomerat pentru poliţiştii rutieri din Bihor, care au avut de furcă cu şoferii indisciplinaţi. Peste 100 de persoane s-au ales cu amenzi şi alte 14, cu dosare penale. Grav e că mulţi conduceau băuţi, iar unii şi fără să aibă permis de conducere…

Un bihorean din Peştiş, de pildă, a fost prins cu o alcoolemie de 1,18 în aer, la volanul maşinii. Un orădean conducea maşina cu o alcoolemie de 0,93 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cazul unui bărbat din Ciutelec, oprit de poliţişti pe un drum judeţean din Tileagd, etilotestul a indicat o concentraţie de 1,03 mg/l alcool în aerul expirat şi, în plus, urcase la volan şi fără permis de conducere.

Şoferilor le-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei şi li s-au întocmit dosare de cercetare penală, după cum arată un comunicat al Poliţiei Bihor.

În total, în weekend-ul trecut, ca urmare a abaterilor constatate în trafic, poliţiştii rutieri din Bihor au aplicat 129 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 60.000 de lei. De asemenea, 14 permise de conducere şi nouă certificate de înmatriculare au fost reţinute.

74 de sancţiuni au fost aplicate pentru depăşirea limitelor legale de viteză, opt participanţi la trafic au fost sancţionaţi pentru că circulau fără centuri de siguranţă, trei sancţiuni au fost aplicate pentru conducere sub influenţa alcoolului, au fost sancţionate trei depăşiri neregulamentare, iar 41 de sancţiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulaţiei rutiere.