Un tânăr de 23 ani a murit, iar un copil de 14 ani a ajuns cu mâini şi picioare rupte la spital, în urma unui accident rutier petrecut, duminică seară, pe DN1, în afara localităţii bihorene Lugaşu de Jos.

Potrivit unui comunicat făcut public, luni, de Biroul de presă al Poliţiei Bihor, accidentul s-a produs cu puţin timp înainte de ora 21. O şoferiţă de 38 de ani, din localitatea Peştiş, în timp ce conducea maşina pe direcţia Oradea - Aleşd, a acroşat o bicicletă care se deplasa, în aceeaşi direcţie, pe carosabil, neiluminată şi neechipată corespunzător.

Acesta transporta pe portbagajul bicicletei un minor de 14 ani, din Auşeu.

În urma accidentului, biciclistul, un tânăr de 23 de ani din Auşeu, a murit pe loc în vreme ce pasagerul său a fost transportat la spital, cu multiple fracturi şi plăgi.

Un alt copil a fost rănit şi tot duminică, într-un accident rutier care s-a produs în Oradea, pe strada Alexandru Cazaban, din vina unui motociclist de 51 ani din Oradea.

"În timp ce conducea o motocicletă, acesta nu a acordat  prioritate de trecere şi a accidentat o minoră de 10 ani, din Oradea, care s-a angajat în traversarea străzii în mod regulamentar, pe trecerea de pietoni. În urma accidentului rutier, victima a suferit multiple leziuni, pentru îngrijirea cărora a fost internată în spital", se arată în comunicatul Poliţiei.

Ambii copii au fost internaţi la Spitalul municipal Gavril Curteanu şi, din fericire, viaţa nu le este pusă în pericol. Mai grav rănit este adolescentul din Auşeu, care are mâinile şi picioarele fracturate, dar şi plăgi la nivelul capului şi membrelor.

"Starea lui este gravă, dar viaţa nu îi este pusă în pericol. Cel de-al doilea copil este rănit uşor. A scăpat cu un traumatism cranio-cerebral uşor şi contuzii", a declarat luni BIHOREANULUI şeful SMURD Bihor, dr. Hadrian Borcea.