Doi tineri au murit la sfârşitul săptămânii trecute, în urma unor accidente rutiere petrecute pe şoselele din judeţ, se arată într-o informare transmisă, luni, de Biroul de presă al Poliţiei Bihor.

Unul dintre ei este un tânăr de 22 ani din comuna Lugaşu de Jos care, duminică noaptea, a traversat DN1 fără să se asigure şi a murit zdrobit de o autoutilitară, iar celălalt - un motociclist de 26 ani din Biharia, care, duminică dimineaţă, a pierdut controlul vehiculului într-o curbă din localitatea de domiciliu, lovindu-se de un gard de sârmă.

"Un tânăr de 19 ani, aflat pe aceeaşi motocicletă, a ajuns în stare gravă în spital", se precizează în comunicatul poliţiştilor.

Tot grav a fost rănit un bărbat de 32 ani din Aştileu după ce, duminică, la prânz, s-a urcat pe o motocicletă, fără a avea permis de conducere, iar la intersecţia a două străzi din localitate a fost izbit de o maşină căreia nu-i acordase prioritate de trecere.

Leziuni grave are şi o tânără de 20 ani din localitatea Oşand care, duminică seară, a fost lovită de un autoturism în momentul în care a traversat carosabilul pe Drumul judeţean 792/A, în Husasău de Tinca, prin loc nemarcat şi fără să se asigure.

Lista evenimentelor rutiere nu s-a încheiat, însă, aici. "În total, 8 persoane au fost rănite, dintre care 3 grav, în accidente rutiere petrecute pe şosele în acest sfârşit de săptămână", a declarat BIHOREANULUI comisarul şef Ioana Indrieş, ofiţer de presă în cadrul Poliţiei Bihor.

Cel mai spectaculos accident s-a petrecut sâmbătă, la prânz, în Aleşd. Aflat la volanul unui autoturism, un tânăr de 25 de ani, din Sârbi, nu a păstrat o distanţă suficientă faţă de maşina care circula în faţa sa, condusă de un orădean de 42 ani, pe care a proiectat-o într-un alt autoturism", se arată în informare.

În urma accidentului rutier, un copil de 9 ani, respectiv o femeie de 42 de ani, ambii din Oradea, pasageri în autoturismul condus de orădean, au suferit leziuni uşoare.