Compania aeriană maghiară Wizz Air, cea mai mare care operează acum în România, a anunțat o extindere a operațiunilor în țara noastră, în timp ce compania românească Blue Air se află în criză, suspendând temporar zborurile.

Conform Hotnews.ro, cinci aeronave au fost adăugate la baza din București (ajungând la 17) și s-au anunțat creșteri operaționale la Bacău, Cluj-Napoca, Iași și Sibiu, Wizz Air oferind în total 13,8 milioane de locuri și aproximativ 200 de rute pentru pasagerii din România. 

„Acest lucru le va oferi românilor mai multe alegeri și mai multe opțiuni de a rezerva cu încredere călătorii cu Wizz Air”, au anunțat reprezentanții companiei, citați de Hotnews.ro.

Extinderea operațională a companiei aeriene cuprinde și introducerea a trei rute noi de la București către Atena, Praga și Larnaca, precum și frecvențe crescute pe 30 de rute existente, inclusiv către destinații cheie precum Londra, Roma, Milano, Barcelona, Paris, Bruxelles-Charleroi, Dortmund, Eindhoven, Madrid și Tel Aviv. În total, Wizz Air va adăuga 2,6 milioane de locuri suplimentare pieței din România.

„Odată cu creșterile din București și noile rute adăugate rețelei românești, Wizz Air este acum cea mai mare companie aeriană care operează din București, precum și din Cluj-Napoca, Bacău, Iași, Sibiu, Craiova, Suceava și Timișoara, reiterându-și angajamentul de a oferi destinații populare și tarife ultra-reduse cât mai multor pasageri români, în cel mai sustenabil mod”, se mai arată în comunicatul Wizz Air, citat de site-ul de știri menționat. 

Pe de altă parte, Wizz Air a anunțat că le oferă tarife speciale, de la 49,99 euro, clienților Blue Air care dovedesc că au rămas pe drumuri după ce compania românească low cost a suspendat temporar cursele. 

Amintim că Blue Air a suspendat intempestiv marți mai multe zboruri de pe aeroporturile din România, susținând că face asta ca urmare a faptului că Administrația Fondului pentru Mediu, din subordinea Ministerului Mediului, a pus poprire pe conturile companiei, pentru neplata a 28 de milioane de lei pentru emisiile de carbon. Ulterior, Blue Air a cerut o eșalonare a plăților pentru 12 luni, pe care a și obținut-o, iar AFM a anunțat că deblochează conturile companiei aeriene. Drept urmare, Blue Air a precizat că va relua zborurile, însă nu a detaliat de când.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!