Blue Air a anunțat miercuri seara că va relua zborurile, însă un program concret va fi anunțat joi.

Miercuri seara, după decizia AFM, Blue Air a anunțat că își va relua zborurile. „În aceste momente facem o evaluare atentă, ca să înțelegem care ne este capacitatea de operare. În decursul zilei de mâine vom reveni cu un comunicat oficial în care vom anunța exact ce zboruri vom relua, fie cu sprijinul TAROM sau a altor operatori încercăm să aducem acasă pasagerii blocați în aeroporturile străine”, au transmis reprezentanții companiei, potrivit Libertatea.ro.

Blue Air mai transmite, în privința despăgubirii călătorilor ale căror zboruri au fost anulate, că „absolut toate chestiunile legate de rambursarea pasagerilor depind esențial de reluarea activității, astfel încât societatea să poată realiza veniturile necesare atât pentru operarea zborurilor curente, cât și pentru rambursarea sumelor datorate către pasageri”.

Anunțul vine după ce reprezentanții companiei aeriene au cerut și primit de la Administrația Fondului pentru Mediu eșalonarea pe o perioadă de 12 luni a plăților pentru datoria de 28 de milioane de lei constând în taxe neplătite pentru emisiile de carbon.

Drept urmare, AFM a ridicat poprirea de pe conturile Blue Air. „În urma solicitării transmise în dimineața zilei de 7 septembrie 2022, de eșalonare la plată a obligațiilor restante la Fondul pentru Mediu și a transmiterii documentației necesare pentru începerea procedurii de eșalonare, în conformitate cu prevederile Legii nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală, cu modificările și completările ulterioare, Administrația Fondului pentru Mediu a decis suspendarea popririi asupra disponibilităților bănești ale companiei Blue Air Aviation S.A și stabilirea unui grafic pe 12 luni pentru achitarea creanței”, au transmis reprezentanții AFM printr-un comunicat.

Mii de pasageri au avut de suferit după ce Blue Air a anunțat intempestiv, marți, că oprește toate zborurile din România, susținând că face acest lucru ca urmare a popririi puse pe conturile companiei. 

Pentru pasagerii români care trebuiau să se întoarcă acasă cu aeronavele Blue Air care n-au mai zburat din România spre destinații europene, Guvernul a anunțat marți seara că va introduce curse speciale ale companiei Tarom. De asemenea, Ryanair și WizzAir au anunțat prețuri speciale pentru pasagerii Blue Air care pot dovedi că au bilete cumpărate și au rămas pe drumuri. 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!