Prezentă la Oradea în cursul după-amiezii de marţi pentru a-şi prezenta în faţa a 30-40 de persoane moţiunea "Reformiştii", cu care candidează la şefia partidului, europarlamentarul PDL Monica Macovei s-a arătat nemulţumită că, deşi a trimis încă de acum două săptămâni textul moţiunii la toate filialele, niciunul dintre cei care o ascultau nu îl avea asupra sa şi niciunul n-a spus că l-ar fi citit.

"Eu de două săptămâni l-am trimis prin mail (n.r. - textul moţiunii) la toate filialele, nu ştiu de ce nu îl aveţi, dar el poate fi văzut şi pe pagina de Facebook pe care ne-am făcut-o", a declarat Macovei, care venise împreună cu clujeanul Adrian Papahagi, cel mai cunoscut susţinător al său, fost candidat ARD în decembrie, în numele Fundaţiei Creştin-Democrate patronate de fostul ministru de Externe Teodor Baconski.

Fosta ministră a Justiţiei s-a arătat nemulţumită şi de faptul că în sediul din Parcul Traian se aflau prea puţini membri de partid care vor fi delegaţi la Convenţia Extraordinară din 23 martie a PDL, cerând celor prezenţi să ridice mâinile sus ca să vadă câţi delegaţi sunt de faţă: sub 10!

Vrând să explice numărul redus, preşedintele PDL Bihor, Gavrilă Ghilea, s-a scuzat zicând că abia sâmbătă a fost convenită vizita Monicăi Macovei cu Adrian Papahagi. "Eu i-am anunţat pe toţi (n.r. - cei 108 delegaţi) ieri, că abia sâmbătă am bătut-o-n cuie (n.r. - întâlnirea), aşa-i, domnule Papahagi?", a spus Ghilea.

Acesta i-a răspuns preşedintelui PDL Bihor că apreciază inclusiv prezenţa sa la întâlnire, în pofida declaraţiei de susţinere pentru candidatura bihoreanului Vasile Blaga: "Trebuie să apreciem că domnul Ghilea a preferat, în ziua când în Parlament vorbeşte preşedintele României, să nu fie în Parlament, ci să fie aici, alături de noi", a spus Papahagi, moment în care Ghilea i-a replicat, stârnind o mulţime de zâmbete: "Nu, domnule Papahagi, dar să ştiţi că mie mi-a spus domnul Blaga să fiu aici şi să încerc să fiu o gazdă bună".