Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor au început urmărirea penală împotriva unui orădean de 31 ani şi a nouă rude şi prieteni ai acestuia, pentru înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, fals în înscrisuri sub semnătură privată, fals intelectual şi uz de fals, a anunţat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, inspectorul principal Alina Dinu.

"Orădeanul este suspectat că, în perioada 2007-2008, în calitate de administrator a două societăţi comerciale cu sediul în Oradea, i-ar fi ajutat cu ştiinţă pe ceilalţi nouă suspecţi să obţină de la două bănci din Oradea 12 credite pentru nevoi personale şi de investiţii, în valoare totală de 610.000 lei", a declarat Alina Dinu.

Potrivit sursei citate, orădeanul a pus la dispoziţia celor nouă persoane, rude şi prieteni ai săi, adeverinţe de venit şi contracte de muncă false, din care rezulta că sunt angajaţi la firmele sale. Ulterior, tânărul şi-a însuşit banii obţinuţi din creditele bancare, oferindu-le celorlalţi doar câte un "comision" modic, iar în final a dispărut, existând informaţii că se află în străinătate.

Prejudiciul nu a fost, încă, recuperat.