Aproximativ 60 de persoane, angajaţi ai OTL, au ajuns, vineri dimineaţă, la Tribunalul Bihor. Ei au fost citaţi în procesul prin care conducerea societăţii de transport local cere instanţei să constate ilegalitatea protestului spontan pe care l-au declanşat marţi, când au refuzat înceapă activitatea şi să scoată pe trasee autobuzele şi tramvaiele. Compania le cere angajaților daune de 210.000 lei pentru fiecare zi de protest.

În total au fost citate să se prezinte la instanţă 162 de persoane, însă o mare parte dintre ele nu au ajuns, deoarece - după cum au spus colegii lor - se află la serviciu.

Oamenii urmează să fie audiaţi de un complet de trei judecători. O parte dintre angajați nu au încăput în sala de judecată și stau pe coridor.

Din cauza numărului mare de persoane prezente, una dintre judecătoare a cerut sa se ridice cupola sălii de judecată, pentru că în sală efectiv nu era aer.

Numai strigarea numelor celor prezenți a durat o oră. Ședința de judecată s-a încheiat în jurul orei 11.30, fiind amânată.

După cum se ştie, angajaţii OTL au intrat în grevă spontană marţi dimineaţă, când au refuzat să intre la lucru, cerând majorarea salariului brut la nivel de unitate de la 2.019 lei la 3.000 lei şi majorarea valorii tichetelor de masă de la 11 lei la 15 lei.

După discuţii repetate, conducerea societăţii a acceptat acordarea unei majorări de 250 lei şi creşterea valorii tichetelor de masă începând din 1 ianuarie 2018, majorări considerate insuficiente de către protestatari. Aceştia au continuat protestul şi miercuri, iar în urma intensificării conflictului conducerea companiei a cerut Tribunalului Bihor să constate că greva este ilegală.

Tot miercuri, primarul Ilie Bolojan a ieşit în faţa salariaţilor şi a anunţat măsuri de reducere de personal şi diminuarea frecvenţei curselor, aplicabile încă de luna viitoare, pentru ca OTL să poată majora salariile începând din ianuarie 2018. Între acestea se numără disponibilizarea a 25-30 de angajaţi din birouri, precum şi a altora de pe trasee, proporţional cu reducerea frecvenţei curselor efectuate, cu un procent de 20%.

Edilul nu a precizat majorarea salarială de care vor beneficia angajaţii rămaşi în unitate, dar a dat de înţeles că aceasta va fi mai mică decât cea avansată de conducerea societăţii.