Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratululi pentru Situaţii de Urgenţă Crişana, locotenentul Cristian Herţe, în noaptea de miercuri spre joi s-au înregistrat inundaţii în 7 localităţi bihorene.

Cele mai mari pagube s-au înregistrat în comunele Roşia şi Meziad, unde au fost inundate în total 26 de gospodării, precum şi în satele Hitani şi Topa de Sus, unde au fost acoperite de ape peste 3.200 de hectare de teren arabil, păşuni şi fâneţe, şi unde au fost distruse 9 fântâni.

De asemenea, în comuna Roşia, apele au rupt un pod care făcea legătura între un drum judeţean şi un drum comunal. "Pe DJ 767 se circulă dificil, din cauza unei aşa numite lame de apă care a acoperit carosabilul pe suprafeţe mari", a declarat pentru BIHOREANUL locotenentul Cristian Herţe.

Purtătorul de cuvânt al ISU a afirmat că în zonele inundate se află inspectorul şef al ISU, colonelul Ioan Baş, care conduce intervenţia la care participă 4 ofiţeri, 10 subofiţeri şi 14 cadre de poliţie, cu 3 autospeciale, o barcă pneumatică şi 3 motopompe.

Mai lucrează pentru îndepărtarea apelor şi pentru diminuarea efectelor inundaţiilor şi 52 de membri ai comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă care acţionează cu buldoexcavatoare şi alte utilaje.