Zeci de orădeni, artişti, admiratori şi membri ai familiei şi-au luat rămas bun de la îndrăgita solistă de muzică populată Florica Duma. Mulţi dintre orădeni au venit cu flori.

Trupul neînsufleţit al cântăreţei a fost depus miercuri seară, pentru câteva ore, în holul Teatrului Regina Maria.

Printre cei care au venit să îşi prezinte un ultim omagiu s-au numărat artişti populari bihoreni precum Corina Szatmari, care a vegheat la căpătâiul cântăreţei îmbrăcată în straie populare, dar şi solişti precum Maria Sidea, Voichiţa Mihoc, Florina Puşcău sau Ionel Ban și alți membri ai Ansamblului Artistic Profesionist Crişana.

"Florica Duma a fost o artistă desăvârşită, cu un repertoriu autentic inspirat din lumea satului, care făcea această meserie cu pasiune. A fost un om deschis, care spunea lucrurilor pe nume, care a ajutat foarte multă lume şi iubea foarte mult animalele", a povestit directorul ansamblului Crişana, Leontin Ciucur.

Îndrăgita cântăreaţă de muzică populară a încetat din viaţă marţi dimineaţă, la Spitalul Clinic Judeţean Oradea, răpusă de o boală cruntă. Solista, în vârstă de 71 de ani, a fost internată în spital la sfârşitul lunii aprilie, în stare gravă, iar în ultima săptămână de viaţă nu a mai putut comunica nici măcar cu familia.

Florica Duma s-a născut pe 9 decembrie 1946 în satul Cărănzel din comuna Lăzăreni, judeţul Bihor, de unde şi-a şi inspirat repertoriul, devenind de-a lungul anilor una dintre celebrele "Florici ale Bihorului", alături de Florica Bradu, Florica Ungur şi Florica Zaha.

Slujba de înmormântare va avea loc joi, de la ora 14, la Capela Haşaş din Cimitirul Municipal.