Carnea a fost descoperită vineri într-un depozit închiriat în incinta fabricii Florelia Prod Comimpex, în urma unor informaţii primite de poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor.

În urma sesizării, un echipaj complex format din poliţişti, comisari ai Gărzii Financiare Bihor respectiv inspectori ai Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor au descins în hala din Sântandrei, iar descoperirile făcute par să confirme informaţiile iniţiale, poliţiştii descoperind aici zeci de tone de carne de pui, în mare parte alterată.

„Carnea provine din Ungaria şi există suspiciunea că urma să fie reetichetată şi revândută, motiv pentru care s-au demarat cercetări pentru lămurirea situaţiei", a declarat pentru BIHOREANUL şeful Serviciului de Investigare a Fraudelor Bihor, inspectorul principal Florian Sîrca.

Vineri, depozitul a fost sigilat, iar în cursul zilei de luni un echipaj al DSVSA a luat mai multe mostre din carnea depozitată şi, împreună cu reprezentanţii Poliţiei, au început inventarierea mărfurilor aflate în hală.

Din primele investigaţii, rezultă că întreaga cantitate de carne a intrat în ţară în cursul săptămânii trecute, iar proprietarii sunt două firme din Bihor, Kadel Meat şi Ice Company. Administratorii societăţilor au fost chemaţi la sediul Poliţiei Bihor cu documentele de provenienţă a mărfurilor şi pentru declaraţii.

Investigaţiile vor continua şi în zilele următoare.