Fostul internaţional orădean, Zeno Bundea (39 de ani) îşi deschide propriul clubul de fotbal. Noua entitate fotbalistică se va numi Zenit Oradea, iar antrenamentele propriu zise vor debuta la data de 2 martie. "Numele de Zenit vine şi de la Zeno, dar şi de la Zenit Sankt Petersburg, club la care am evoluat. Le-am combinat! Deocamdată este prea mult spus proiect, dar sunt încrezător că voi reuşi să fac ceea ce mi-am propus. Aştept să vină Certifictul de Identitate Sportivă şi să demarăm activitatea", a spus Zeno Bundea, care se va ocupa personal de prima grupă a clubului.

"Vor fi băieţi de şapte – opt ani, născuţi în 2009-2010. Cu siguranţă, în viitorul foarte apropiat va fi mărit numărul de grupe. Vreau să o iau pas cu pas, să nu sar peste nicio etapă a pregătirii", a mai adăugat Zeno, care va fi ajutat de alţi doi cunoscuţi foşti fotbalişti, Marius Popa şi Viorel Domocoş.

Zeno Bundea are şi sprijinul câtorva oameni de afaceri care vor să se alăture proiectului. Aceştia sunt hotărâţi să-l sprijine pe fostul internaţional şi să-i ofere tot necesarul desfăşurării activităţii de la echipament şi mingi până la construirea unui teren sintetic. În prima fază antrenamentele lui Zenit Oradea se vor desfăşura la baza de lângă Palatul Copiilor şi Elevilor.

Bundea a evoluat, timp de aproape 25 de ani, în fotbalul mare în România, Bundesliga, Israel, şi Rusia. A fost jucător la FC Bihor, Rapid, Offenbach, FCM Bacău, Manheimm, Zenit Sank Petersburg, Universitatea Craiova, FC Naţional, Maccabi Netanya, U Cluj, UTA, Luceafărul Oradea. Anul trecut a jucat la FC Hidişel şi continuă să activeze în Liga a IV-a, la Crişul Sântandrei. Are în palmares titlul naţional cu Rapid (1999) şi Cupa României (1998), dar şi două finale de cupă pierdute cu Rapid, în faţa Petrolului şi a Stelei, ambele la loviturile de departajare.

De asemenea, Zeno Bundea a fost în acest sezon director tehnic la echipa de ligă secundă FC Luceafărul Oradea, dar a plecat de la club odată cu Eric Lincar.