Zidul de sprijin al pietonalei de pe malul Crişului Repede, din zona parcării subterane, este în curs de finalizare. Lucrările urmează să fie încheiate în cel mult două săptămâni.

"Zidul de sprijin care merge până la parcarea subterană din strada Independenţei urmează să fie finalizat în jurul datei de 20 iunie. În cadrul investiţiei, a fost amenajată inclusiv o rampă pentru persoanele cu handicap, mamele cu copii în cărucior sau biciclişti", a declarat pentru BIHOREANUL Liviu Crăciun, directorul tehnic al firmei Repcon, executantul lucrărilor.

Odată coborâţi pe malul râului, pietonii vor putea să se plimbe în amonte până la podul CFR de la intersecţia străzilor Calea Mareşal Averescu şi Dragoş Vodă, iar în aval până la podul Centenarului.

Aceştia vor avea la dispoziţie rampe de urcare şi coborâre atât în zona podului Sfântul Ladislau, cât şi a podului Dacia.

Pietonala de la nivelul luciului de apă are dimensiuni generoase de 4 metri, iar în zona parcării subterane a fost amenajată o platformă în semicerc, cu ieşire deasupra râului. Aceasta, precum şi treptele de acces către ea, vor fi finalizate de municipalitate în cadrul proiectului de amenajare a pieţei publice de deasupra parcării subterane.

Lucrările de amenajare a zidului de sprijin şi a rotondei, în valoare de 15 milioane lei, sunt suportate de Administraţia Bazinală de Apă Crişuri.

În cadrul investiţiei s-au folosit circa 6.500 metri cubi de piatră brută şi piatră spartă şi s-a turnat beton de aproape 2.000 de metri cubi.