Municipalitatea orădeană a fost premiată luni, în cadrul Zilelor Regio, eveniment dedicat Programului Operaţional Regional organizat la Cluj-Napoca de Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Vest.

Primăria a câştigat două premii. Înainte de toate municipalitatea orădeană a ocupat locul întâi la nivel de regiune la secţiunea "Cele mai multe contracte de finanţare semnate". Administraţia locală a reuşit să încheie pentru perioada de finanţare 2014 – 2020 un număr de 10 contracte cu o valoare totală de 149,6 milioane lei.

La fel, municipalitatea a fost premiată şi la secţiunea "Mobilitate urbană – municipii reşedinţă de judeţ" pentru implicara în dezvoltarea de proiecte de mobilitate urbană.

Amblele distincții au fost ridicate de şeful Direcţiei Management Proiecte cu Finanţare Internaţională, Marius Moş.

"Banii atraşi prin Programul Operaţional Regional (POR) au avut un impact major pentru perioada 2007 – 2013, din 247 de milioane de euro contracte de finanţare semnate de municipiul Oradea, peste 100 de milioane de euro au fost prin POR", a declarat Moş.

Portofoliul de proiecte al municipalităţii pentru perioada 2014 – 2020 este variat şi cuprinde de la proiecte de mobilitate urbană şi eficienţă energetică la proiecte infrastructură de sănătate, de afaceri şi clădiri de patrimoniu.