Două persoane au fost rănite, marţi dimineaţa, într-un accident rutier produs pe DN19B lângă localitatea Suplacu de Barcău.

Un bărbat în vârstă de 37 de ani, din comuna Boghiș, judeţul Sălaj, aflat la volanul unui Opel ce se deplasa pe direcția Chiribiș - Suplacul de Barcău, din cauza neatenției în conducere, a părăsit şoseaua în partea dreaptă a direcţiei sale de deplasare, izbindu-se de un alt autoturism care staționa în afara părții carosabile.

După impact, maşina condusă de sălăjan a fost proiectată într-un cap de pod situat tot pe partea dreaptă a direcţiei de deplasare.

În urma accidentului, şoferul din Opel și socrul său, un bărbat de 58 de ani, din comuna Boghiș, judeţul Sălaj, pasager în maşină, au fost răniţi uşor şi au fost transportaţi la Unitatea de Primire a Urgenţelor din Spitalul Clinic Judeţean din Oradea.

"Şoferul a suferit o contuzie toracică şi nu a rămas internat în spital. În schimb, socrul său a suferit o fractură de gambă şi se află internat la Secţia de Ortopedie", a declarat BIHOREANULUI purtătorul de cuvânt al SMURD Bihor, dr. Dacian Juca. 

Un alt accident rutier s-a produs pe aceeaşi porţiune a DN19 B, marţi seara, puţin după ora 18.00. Un timişorean în vârstă de 66 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe direcția Abram - Oradea, nu a acordat prioritate de trecere la efectuarea unui viraj înspre stânga, pentru a pătrunde pe DN 19 E.

Astfel, a intrat în coliziune cu un autoturism condus regulamentar, din sens opus, de un bărbat de 25 de ani, din localitatea Tășnad, judeţul Satu Mare.

În urma accidentului rutier, o tânără de 21 de ani, din Tășnad, pasageră în cel de-al doilea autoturism, a fost rănită şi transportată la spital pentru investigații medicale. "Tânăra, care este însărcinată, a suferit doar leziuni minore, a fost mai mult speriată. Nu a rămas internată", a mai spus dr. Juca.

Polițiștii rutieri continuă cercetările în ambele cazuri pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor și cauzelor producerii accidentului. Oboseala la volan constituie una dintre cauzele accidentelor rutiere produse pe șoselele iar temperaturile ridicate conduc la îngreunarea deprinderilor motrice şi la crearea senzaţiei de somn spun agenţii rutieri care recomandă ca, înainte de plecarea într-o călătorie mai lungă, şoferii să se odihnească cel puţin 8 ore, să evite folosirea medicamentelor iar dacă e posibil să plece la drum cu un partener care să îi preia locul. Dacă nu au o asemenea posibilitate, la apariţia primelor semne de obo­seală, conducătorii auto ar fi bine să oprească deplasarea, pentru a se reface.