Pentru o zi, copiii din Ucraina, refugiați alături de părinți în Bihor, au uitat de ce au fugit din casele și școlile lor.

Costumați în personaje din povești sau desene animate ori în clovni, cum a fost cazul unei călugărițe de la Congregația Surorilor Vincentine, voluntarii mai multor ONG-uri din județ au organizat sâmbătă o mare petrecere pentru mai bine de o sută de copii, cu numeroase activități distractive.

Copiii au creat desene cu amprenta propriilor mâini, s-au transformat ei înșiși în personaje, acceptând să le fie pictate fețele, au realizat obiecte handmade și au jucat diverse jocuri.

La fiecare activitate la care au participat, copiii au colectat o ștampilă pe „pașaportul” unic anume primit, iar când și-au umplut „documentul”, au fost răsplătiți cu premii. Atelierele de creație au fost organizate în incinta Centrului de primire și asistență pentru refugiați Bihor, de către Serviciul Internațional de Salvare a Copiilor, Sfântul Vincențiu de Paul și Cătunul Verde.

„Ca la orice petrecere, toată lumea a beneficiat de mâncare gustoasă, culminând cu tort și șampanie pentru copii și cu un concert de muzică interactivă a unui grup de tineri din America. La final, fiecare copil a primit un pachet generos de dulciuri și jucării din partea asociației Serviciul Internațional de Salvare a copiilor”, a transmis, în numele asociației Cătunul Verde, Georgeta Szabo.

În paralel, și alte asociații au organizat evenimente pentru copii în aceeași zi și aceeași locație, invitându-i la dans, picturi murale ori să vadă o expoziție de tarantule.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!