Un salontan în vârstă de 37 ani s-a ales, marţi, cu dosar penal, după ce a părăsit locul unui accident rutier pe care l-a provocat în centrul municipiului Salonta.

Accidentul s-a produs marţi după-amiază pe strada Republicii, unde bărbatul, Dacian Unilă, aflat la volanul autoturismului său, a acroşat o femeie de 29 de ani, în timp ce aceasta urca în propria maşină, iar apoi a plecat de la locul faptei.

Potrivit unui comunicat transmis miercuri de Biroul de presă al Poliţiei Bihor, fugarul a fost identificat în scurt timp. "În urma testării conducătorului autoturismului cu aparatul etilotest, s-a constatat că acesta prezenta o concentraţie alcoolică de 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat şi, în plus, avea suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice", se precizează în informarea Poliţiei.

Un eveniment similar s-a produs marţi după-amiază pe strada Margaretei din Oradea. Aflat la volanul unei autoutilitare, un orădean de 36 de ani a acroşat cu partea laterală dreapta a maşinii un tânăr de 16 ani, care se angajase în traversarea carosabilului prin loc nepermis.

"După producerea accidentului rutier, conducătorul autoutilitarei a plecat fără încuviinţarea Poliţiei, fiind depistat ulterior de agenţii rutieri", se arată în comunicat.

Atât femeia accidentată în Salonta, cât şi tânărul din Oradea au scăpat cu leziuni uşoare.

"În ambele cauze, poliţiştii rutieri au întocmit dosar penal şi continuă cercetările pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor şi cauzelor producerii evenimentelor rutiere", se mai arată în informare.