Ziua Imnului Național al României va fi marcată și la Oradea printr-o ceremonie militară și religioasă programată luni, 29 iulie, în Piața Unirii.

Instituția Prefectului județului Bihor a transmis vineri programul festivităților. Acestea vor debuta de la ora 10 cu întâmpinarea oficialităților și prezentarea onorului și vor continua cu intonarea Imnului Național al României. 

Vor urma o binecuvântare și o rugăciune rostite pentru poporul român și câteva alocuțiuni referitoare la imnul României. 

Manifestarea se va încheia cu defilarea detașamentului de onoare.

Reprezentanții Prefecturii transmit că „Deșteaptă-te, române!” – scris de către Andrei Mureșanu, pe linia melodică a lui Anton Pann - „este mai mult decât o simplă piesă muzicală; este un simbol al unității, al luptei pentru libertate și al speranței noastre colective”.

Începând din 1848 „Deșteaptă-te, române!” a fost „un cântec foarte drag românilor, insuflându-le curajul în timpul momentelor cruciale, în timpul Războiului de Independenţă (1877-1878), cât şi în primul şi cel de-al doilea Război Mondial”.

„Ne dorim ca Ziua Imnului Național să fie un moment de bucurie, mândrie și reflecție pentru toți românii”, se mai arată în informarea Prefecturii Bihor. 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!