9 decembrie este "Ziua Internaţională Anticorupţie" stabilită prin Convenţia Organizaţiei Naţiunilor Unite, iar cu acest prilej, Direcţia Generală Anticorupţie derulează o suită de activităţi de informare şi educaţie anticorupţie, atât în Bucureşti, cât şi în toate judeţele ţării.

Potrivit unui comunicat semnat de şeful DGA Bihor, comisarul şef Gabriel Cheregi, în cadrul acestor manifestări, ofiţerii Anticorupţie din Bihor au participat vineri la un seminar cu elevii şi cadrele didactice ale Liceului cu Program Sportiv Bihorul, având ca scop prezentarea instituţiilor de prevenire şi combatere a corupţiei, competenţele acestora şi riscurile pe care şi le asumă funcţionarii atunci când comit fapte de corupţie

"Corupţia reprezintă una dintre cele mai serioase ameninţări la adresa statului de drept în cadrul societăţii contemporane, subminând instituţiile şi valorile democratice, atentând la ordinea socială şi capacitatea statului de a asigura drepturi şi libertăţi egale cetăţenilor săi. Altfel spus, corupţia ne afectează pe toţi şi slăbeşte respectul pentru lege. Tocmai de aceea este nevoie de un efort comun pentru prevenirea şi combaterea practicilor corupte", a transmis şeful DGA Bihor.

Direcţia Generală Anticorupţie a fost înfiinţată ca structură specializată pentru prevenirea şi combaterea corupţiei în cadrul Ministerului Afacerilor Interne având ca atribuţii principale instruirea periodică a funcţionarilor, informarea şi conştientizarea cetăţenilor, respectiv desfăşurarea de activităţi de poliţie judiciară, investigative şi de urmărire penală.

În Bihor, DGA vine în sprijinul persoanelor care doresc să formuleze sesizări prin linia telefonică gratuită TelVerde 0800.806.806; e-mail la adresabihor.dga@mai.gov.ro; telefon/fax 0259-469.043; petiţii scrise, expediate prin poştă pe adresa serviciului - Oradea, str. Dunărea, nr. 2.

Cei care doresc să discute cu un reprezentant al DGA Bihor o pot face în timpul programului de audienţe la sediu: Şeful serviciului, comisar şef Cheregi Gabriel - în prima şi a treia zi de miercuri din lună, între orele 12-15; Ofiţerul de relaţii cu publicul - în a doua şi a patra zi de miercuri din lună, între orele 12-15.