Un număr de 134 de ofiţeri şi subofiţeri de Poliţie au fost avansaţi, joi, de Ziua Poliţiei Române, care s-a sărbătorit în cadru restrâns, la fel ca anul trecut, din pricina pandemiei, fără invitaţi, expoziţii cu maşini, demonstraţiile criminaliştilor şi mascaţilor, care în anii trecuţi făceau deliciul copiilor.

În acest an, sărbătoarea s-a rezumat la o şedinţă festivă şi aceea desfăşurată în sistem de videoconferinţă, la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor, în cadrul căreia ofiţerii şi subofiţerii avansaţi în grad au fost felicitaţi de conducerea instituţiei.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisarul şef Alina Fărcuța, 15 poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au fost recompensaţi prin avansarea în gradul profesional următor înainte de îndeplinirea stagiului minim în grad, pentru activitatea desfăşurată şi pentru modul de îndeplinire a acţiunilor.

Dintre cei 15, trei sunt ofiţeri: inspector principal (noul grad) Andrei Marius Dehelean (împuternicit şef la Poliţia Nucet), inspector Adela Roxana Corb (ofiţer în cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice), respectiv inspector Bianca Ioana Sabău (Biroul Ordine Publică Poliţia Oradea).

Subofiţerii sunt Mircea Lucuţa şi Dumitru Răzvan Schwarcz, avansaţi în grad de agent şef principal, Racz Ede, Călin Ionuţ Şandor avansaţi în grad de agent şef, Vlad Florin Bulzan, Dănuţ Marius Laza şi Adrian Mălan, în grad de agent şef adjunct, respectiv Balla Alexandru Norbert, Roxana Ioana Condoroş, Marius Victor Jurcuţa, Cristian Condure şi Mădălin Daian Secară, în grad de agent principal.

"Toţi sunt avansaţi prin dispoziţie a conducerii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor", a declarat comisarul-şef Alina Fărcuța.

De asemenea, alţi 119 poliţişti bihoreni - 33 de ofiţeri şi 86 de agenţi de poliţie - au fost avansaţi în grad la îndeplinirea stagiului minim în gradul profesional.