Pompierii din tot județul se pregătesc să primească vizita micuților, pe 1 iunie, la Ziua Porților Deschise, eveniment în cadrul căruia se vor face demonstrații de stingere a incendiilor, iar vizitatorii înșiși vor putea să exerseze refularea apei la țintă.

Potrivit unui comunicat trimis de Inspectoratul pentru Situații de Urgență Crișana, sâmbătă, se vor organiza activități la sediile a 11 subunități din județ. 

„Cu prilejul Zilei Internaţionale a Copilului, în data de 01 iunie a.c., în intervalul orar 10.00 - 14.00, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Crişana al județului Bihor va organiza, pentru toţi copiii din judeţ, Ziua Porţilor Deschise, atât la sediul inspectoratului și al Detașamentului 1 de Pompieri Oradea, situat pe strada Avram Iancu, nr. 9, Oradea, cât şi la sediile Staţiei de Pompieri Aleşd, Gărzii de Intervenţie 1 Mai, Detaşamentului de Pompieri Marghita, Staţiei de Pompieri Săcuieni, Staţiei de Pompieri Valea lui Mihai, Gărzii de Intervenţie Sălard, Detaşamentului de Pompieri Salonta, Gărzii de Intervenţie Tinca, Secţiei de Pompieri Beiuş și Staţiei de Pompieri Ştei”, se arată într-o informare semnată de lt. col. Camelia Roșca.

În cadrul „Zilei Porților Deschise”, copiii vor asista la „desfăşurarea exerciţiilor demonstrative de stingere a incendiilor, echipare contracronometru, salvare de la înălţime, acordare a primului ajutor calificat etc., la prezentarea autospecialelor de intervenție, a echipamentelor și accesoriilor din dotarea subunităților, precum şi la sesiuni de informare preventivă, având totodată posibilitatea de a deveni pentru câteva momente, pompieri militari, prin exersarea refulării apei la țintă”.

Pe de altă parte, tot sâmbătă, de la ora 10, pompierii Stației Ștei vor fi prezenți cu tehnică și echipamente specifice și la un alt eveniment dedicat copiilor, ce se va desfășura în satul de Vacanță Vârtop, iar Stația de Pompieri Aleșd va desfășura, între orele 13.00 -17.00, activități de prezentare a tehnicii din dotare și de informare preventivă pe Aleea Campus din localitate.

Tot pe 1 iunie, între orele 10 și 14, pompierii militari din cadrul Detașamentului 2 se vor afla în Orășelul Copiilor din Oradea, cu autospeciala pentru lucrul cu apă de înaltă presiune și hidroperforare și cu căsuța machetă pentru refularea apei la țintă. În fine, pompierii Detașamentului 1 vor desfășura activități pentru copii în Cetatea Oradea, între orele 10 și 18.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!