Așa cum fac în fiecare an în ziua de 13 septembrie, pompierii bihoreni au pregătit un program bogat de evenimente cu prilejul Zilei Pompierilor din România.

Toate subunitățile din județ își vor deschide porțile, iar militarii vor face demonstrații de stingere a incendiilor, salvări de persoane de la înălţime, descarcerare, acordare a primului ajutor calificat, și vor ține ateliere de pregătire a populației și prezentări ale mijloacelor de intervenție.

Bihorenii mici și mari sunt așteptați să-i viziteze pe pompieri între orele 11 și 14.

Tot marți, între orele 9 și 11, pompierii din Oradea, Aleșd, 1 Mai, Salonta, Beiuș, Ștei, Tinca, Marghita, Săcueni, Valea lui Mihai și Sălard vor fi prezenți în locurile cu aflux de persoane, precum hipermarketuri ori piețe, și vor distribui pliante și broșuri cu informații pentru evitarea și gestionarea situațiilor de urgență.

Totodată, pe 15 septembrie, de la ora 11 pompierii vor vernisa expoziția tematică „Repere din istoria pompierilor militari bihoreni”, la Muzeul Orașului Oradea, din Cetate.

„E vorba despre o expoziție muzeală în care veți vedea documente și echipamente, manechine care să prezinte turiștilor care vor vizita Cetatea Oradea elemente din activitatea pompierilor de-a lungul timpului”, a explicat inspectorul-șef al ISU Crișana, generalul de brigadă Sorin Caba, luni, într-o conferință de presă.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!