Şah Club Oradea organizează pentru prima oară Ziua Şahului Bihorean online. Competiţia este programată pentru data de 18 iulie, pe serverul www.chess.com şi va marca şi Ziua Mondială a Şahului, care este sărbătorită pe 20 iulie, fiind instituită de Federaţia Internaţională de Şah (FIDE), la propunerea UNESCO.

Conform organizatorilor - fondatorii clubului de şah orădean, Ioan Fleisz, Dan Cezar Carţiş şi Dan Raţ -, cu ocazia Zilei Şahului Bihorean vor avea loc trei concursuri. Este vorba despre Campionatul Judeţean de Şah Bihor pentru copii şi juniori 2020, apoi primul concurs bihorean de şah bullet online şi nu în ultimul rând Ziua Şahului Bihorean Blitz.

Cât priveşte Campionatul Judeţean de Şah Bihor pentru copii şi juniori 2020, acesta este open în sistem elveţian, cu partide şah-fulger în 7 runde, având 5 minute + 3 sec / mutare. Concursul va avea loc sâmbătă, 18 iulie, de la ora 10, iar la înscrieri pot participa cei înregistraţi pe www.chess.com şi inscrişi în Şah Club Oradea. Cererea de inscriere în club precizand numele şi prenumele exact, data naşterii se poate face pe site. Nu se percepe taxă de participare.

La finalul concursului, se vor acorda titlurile de campioni ai judeţului  Bihor la sah-fulger (blitz) online la categoriile: open general juniori şi junioare sub 18 ani (născuţi dupa 1 ianuarie 2002), la sub 14 ani şi la copii sub 10 ani. 

Apoi, primul concurs bihorean de şah bullet online va fi tot open, în sistem elvetian, şah-bullet cu 7 runde şi 2 minute + 1 secundă / mutare. Întrecerile vor debuta tot sâmbătă, dar ora 17. Înscrierile se fac online începand cu o oră înaintea concursului. Nici în acest caz nu sunt percepute taxe de participare.

În fine concursul intitulat Ziua Şahului Bihorean Blitz va fi un concurs open în sistem elvețian, cu şah-blitz în 7 runde şi având 5 minute + 2 secunde / mutare. Startul lui se va da sâmbătă, de la ora 18:30, iar înscrierile se fac începând cu o oră înaintea concursului. Nu sunt percepute taxe de participare.

Princialul organizator al turneelor şi arbitru este Ioan Fleisz (arbitru internaţional). Pentru mai multe informaţii cei interesaţi pot suna la 0748185452 sau trimite un mail pe adresa sahcluboradea@yahoo.com.