Un al 36-lea deces a fost înregistrat în ultimele 24 de ore în Spitalul Municipal din Oradea, unitate exclusiv anti-Covid, miercuri fiind a patra zi consecutivă în care un bihorean îşi pierde viaţa pe fondul infecţiei cu SARS-CoV-2.

Potrivit surselor BIHOREANULUI, este vorba despre un bărbat din satul Călugări, comuna Cărpinet, care era în comă şi care a făcut un stop cardio-respiator.

Conform Grupului de Comunicare Strategică, în ultimele 24 de ore în Bihor au fost depistate 55 noi îmbolnăviri cu coronavirus, bilanţul de la începutul pandemiei urcând la 1.439 cazuri.

Cei 55, arată sursele, au domiciliul în Oradea, Ţeţchea, Salonta, Popeşti, Lăzăreni, Dobreşti, Sârbi, Copăcel, Nojorid, Nucet, Oşorhei, Bunteşti, Dobreşti, Pomezeu, Ştei, Finiş, Ineu, Tinca, Batăr.

Patru dintre cei 55 nou diagnosticați sunt angajaţi ai spitalului privat Pelican, dr. Ovidiu Cacuci, reprezentant al unității, afirmând că este vorba despre brancardieri, care sunt asimptomatici şi au fost izolaţi la domiciliu.

Pe de altă parte, în ultimele 24 de ore au fost raportate 19 cazuri rezolvate în Spitalul Municipal din Oradea, totalul vindecărilor ajungând la 783.

Miercuri dimineaţă, în Spitalul Municipal din Oradea erau internați 349 pacienţi.

La nivel naţional, Grupul de Comunicare Strategică a raportat miercuri 1.415  noi infecții cu coronavirus și 43 decese. Numărul total de cazuri urcă astfel la 65.177, dintre care 2.807 și-au pierdut viața.

În unitățile sanitare de profil, numărul total al persoanelor internate cu Covid este de 7.381 Dintre acestea, 485 sunt internate la ATI.