Peste 150 de persoane, s-au strâns, luni după-amiază, în Piaţa Unirii din Oradea şi au dansat împreună cu copii şi adulţi afectaţi de sindromul Down, în cadrul unui flash-mob ce a marcat Ziua Mondială a Sindromului Down.

Evenimentul a fost organizat de Asociaţia Down Oradea, în parteneriat cu Primăria Oradea, Direcţia de Asistenţă Socială Oradea şi Facultatea de Geografie, Turism şi Sport, dar şi cu alte organizaţii.

Inițiatorii şi-au dorit să tragă un semnal de alarmă asupra importanţei pe care trebuie să o acorde comunitatea asupra persoanelor care suferă de acest sindrom.

"Incluziunea poate să însemne „umăr la umăr”, să ne petrecem timpul împreună, poate însemna o viaţă mai decentă pentru persoanele cu sindrom Down. Tinerii şi copiii noştri cu sindrom Down sunt parte a comunităţii", a declarat BIHOREANULUI Lucia Ciobanu, preşedinta Asociaţiei Down Oradea.

În Piaţa Unirii s-au adunat voluntari, studenţi, dar şi familii care au copii cu această afecţiune. Printre participanți s-a numărat și Florica Cherecheș, fost deputat PNL și fosta președintă a Autorității Naționale pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități.

"Atât de multă emoţie a fost şi atâţia copii faini! Or fi ei mai speciali decât noi, dar sunt nişte oameni cu suflet mare. Mă simt excepţional că am avut ocazia să particip", a spus Ala, studentă la Facultatea de Geografie, Turism şi Sport a Universității din Oradea.

Ziua Mondială a Sindromului Down este marcată anual la 21 martie, începând din 2006. În ţara noastră, evenimente precum cel de la Oradea au avut loc în mai multe oraşe din ţară precum Timişoara, Cluj-Napoca şi Bucureşti.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!