Un număr de cinci persoane au fost ridicate, miercuri, în urma unor percheziţii domiciliare declanşate de poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Oradea, împreună cu procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Oradea. Descinderile s-au dispus în două dosare penale pornite pentru trafic de amfetamină şi cannabis, în cadrul unei acţiuni de amploare, denumită "Ziua Z".

Potrivit unei informări transmise, miercuri, de Biroul de presă al Poliţiei Bihor, ambele dosare vizează traficanţi de droguri care îi alimentau pe consumatorii de stupefiante din Oradea.

Prima cauză priveşte "două persoane care ar fi comercializat cannabis şi amfetamină", în timp ce a doilea dosar priveşte trei traficanţi de droguri care vindeau amfetamină, MDMA şi cannabis, însă numai în circuit închis, cel mai des în cadrul unor party-uri pe care le organizau în Păuşa şi Biharia, unde accesul se făcea doar pe bază de invitaţie. 

"Cele trei persoane ar fi transportat, comercializat, livrat şi oferit droguri de risc şi de mare risc (amfetamină, MDMA şi cannabis) către diverse persoane, din municipiul Oradea, la un preţ care ar fi variat în funcţie de cantitatea tranzacţionată. Pentru comercializarea drogurilor, ar fi fost organizate, frecvent, evenimente cu circuit închis, doar pe bază de invitaţie, unde ar fi fost oferite pentru consum, cu orice titlu, droguri de risc şi de mare risc", scrie comunicatul Poliţiei Bihor. 

Acţiunile procurorilor şi poliţiştilor Antidrog din Oradea s-au derulat în cadrul unei operaţiuni de amploare declanşate la nivel naţional, pentru "destructurarea unor grupări infracţionale organizate, specializate în trafic de persoane şi de minori, exploatarea persoanelor vulnerabile, trafic de migranţi, criminalitate informatică, trafic de droguri şi infracţiuni împotriva patrimoniului, cu consecinţe deosebit de grave".

În cadrul operaţiunii s-au pus în executare în total 457 de mandate de percheziţie domiciliară şi 367 de mandate de aducere pentru persoane şi grupuri implicate în fapte "cu pericol social deosebit, care au activat pe teritoriul naţional sau cu componentă transfrontalieră", după cum au transmis anchetatorii.