După Primărie şi Poliţia Locală, Zona Metropolitană Oradea anunţă disponibilizări. Consiliul Director al ZMO, întrunit miercuri în sala mare a Primăriei, a hotărât reducerea cu două posturi a organigramei a asociaţiei. În prezent organigrama numără nouă posturi.

Cu ocazia reducerilor de personal urmează să fie disponibilizaţi directorul executiv Iulius Delorean, consilier local pe listele UDMR, al cărui post se desfiinţează, şi unul dintre experţii în managementul proiectelor. Cel din urmă va fi trecut în şomaj, iar identitatea lui va fi stabilită în urma unor testări care vor avea loc în perioada următoare.

"Măsura reducerilor de personal a fost propusă de preşedintele ZMO, primarul Ilie Bolojan, şi are ca scop diminuarea cheltuielilor şi eficientizarea activităţii organizaţiei", a declarat directorul ZMO, Ciprian Barna.

Decizia luată miercuri va trebui aprobată de Adunarea Generală a ZMO în cadrul unei şedinţe care a fost programată pentru 30 ianuarie.

Consiliul Director a mai hotărât măsuri de disciplinare a membrilor ZMO. Astfel, comunele înscrise în asociaţie dar care nu şi-au plătit cotizaţia inclusiv pe anul 2013 până la sfârşitul lunii martie îşi vor pierde calitatea de membri.

Printre localităţile care se află în această situaţie se numără comuna Cetariu, care nu şi-a plătit contribuţia faţă de bugetul ZMO încă din 2006.