Începând de duminică, de la ora 23, până luni, la ora 7, în dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Crişana" au fost înregistrate circa 80 de apeluri la 112 care sesizau producerea unor situaţii de urgenţă provocate de ploile torenţiale căzute în Bihor. 

Şi de această dată, zona cea mai afectată de ape şi viituri a fost Aleşd. 

"Cele mai multe situaţii de urgenţă s-au înregistrat în raionul de intervenţie al Staţiei de Pompieri Aleşd, echipajele subunităţii desfăşurând pe parcursul întregii nopţi peste 25 de misiuni de evacuare a apei din gospodării şi de pe străzi situate în localităţile Aleşd, Peştiş, Urvind, Lugaşu de Jos şi Subpiatră. Pompierii militari din cadrul Staţiei Aleşd continuă şi la această oră, misiunile de înlăturare a efectelor inundaţiilor", a transmis, luni, în jurul orei 9.40, maiorul Camelia Roşca, purtătorul de cuvânt al ISU Crişana.

Potrivit portalului Aleşd Online, o maşină a fost luată de viituri, în Peştiş, şi dusă până sub un pod în Aleşd, de unde a fost recuperată.

Pe de altă parte, în noaptea de duminică spre luni, pompierii militari din cadrul Detaşamentelor 1 şi 2 Oradea, Gărzii 1 Mai şi Detaşamentului Salonta au intervenit în Oradea, Sânmartin şi Salonta pentru evacuarea apei din 14 curţi şi subsoluri, respectiv dintr-o parcare de pe strada Aleea Rogerius.