Bihorenii care vor să cumpere un animal domestic bine îngrijit la un preţ acceptabil se pot înscrie la cea de-a doua licitaţie publică cu strigare organizată de Administraţia Domeniului Public.

Animalele care nu au putut fi valorificate în cadrul licitaţiei organizate vinerea trecută vor fi scoase din nou la vânzare, miercuri, de la ora 10, la sediul Grădinii Zoologice. Conform unui comunicat al ADP pentru a atrage potenţialii cumpărători conducerea societăţii a decis, în baza HG 841 din 1995, ca la cea de-a doua sesiune preţul de strigare al animalelor să fie cu 20% mai mic decât preţul de pornire folosit pe 9 septembrie.

Printre animalele care vor fi scoase la vânzare se numără: un cal cu preţ iniţial de strigare de 800 lei, un porc metis (250 lei), trei capre (120 lei bucata), patru porci vietnamezi (200 lei bucata), 14 iepuri (8 lei bucata), 19 cobai (2,4 lei bucata), 68 raţe (20 lei bucata), 230 porumbei din diferite specii (4 lei bucata).

Pasul de strigare al licitaţiei este de 1% din valoarea exemplarului scos la vânzare. Doritorii se pot înscrie la licitaţie la sediul ADP până miercuri la ora 9. La prima licitaţie publică au fost vândute 70% din totalul de circa 500 de animale.