Municipalitatea face primele pregătiri pentru promovarea noii grădini zoologice orădene după finalizalizarea lucrărilor de reabilitare în toamna aceastui an. Viceprimarul Florica Cherecheş şi Marius Moş, şeful Direcţiei de Management Proiecte cu Finanţare Internaţională s-au întâlnit joi la Primărie cu consultantul în afaceri, germanul Wolfgang Schenk, pentru a discuta măsurile necesare pentru ca grădina zoologică să devină un obiectiv turistic atractiv pentru vizitatori.

Conform unui comunicat al Primăriei, Schenk, care s-a implicat activ în rebranding-ul şi transformarea grădinii zoologice din Osnabruck (Germania), şi-a manifestat disponibilitatea de a oferi consultanţă gratuită municipalităţii în realizarea planului de marketing şi management al grădinii zoologice orădene.

"În cadrul întâlnirii de ieri, Wolfgang Schenk s-a oferit să acorde în mod gratuit un stagiu de specializare la grădina zoologice din Osnabruck pentru un reprezentant al municipiului Oradea, care va implementa apoi la grădina zoologică a municipiului nostru ceea ce a învăţat în Germania", se menţionează în comunicatul municipalităţii.

Potrivit comunicatului, viceprimarul Florica Cherecheş susţine că investiţiile făcute în modernizarea grădinii zoologice trebuie "dublate" de un plan eficient de promovare a obiectivului pentru a putea fi inclus în circuitul turistic.

"Având în vedere că suntem aproape de finalizarea lucrărilor, această întâlnire a fost una binevenită, deoarece avem nevoie de un plan bun de management şi de aplicarea unor idei întrăzneţe, astfel încât noua grădină zoologică să devină o atracţie atât pentru orădeni, cât şi pentru turiştii care vor veni din alte părţi", a spus Cherecheş.

Oraşul Osnabruck, situat în Saxonia Iferioară, este similar Oradiei din punct de vedere al suprafeţei şi are o populaţie de 163.357 locuitori.

Vezi aici imagini cu grădina zoologică din Osnabruck