Nokian Tyres anunță că a semnat un acord de împrumut de 150 milioane de euro cu Banca Europeană de Investiții (BEI) pentru a susține fabrica pe care o ridică la Oradea. 

„Împrumutul pe opt ani va sprijini proiectul de investiții strategice al Nokian Tyres în România, unde compania construiește prima fabrică de anvelope fără emisii de dioxid de carbon (CO2)”, se arată într-un comunicat transmis presei miercuri.

„Fabrica noastră din România face istorie ca prima fabrică de anvelope cu emisii zero de CO2 din lume. Va fi un etalon al industriei, cu o abordare holistică a durabilității, inclusiv utilizarea exclusivă a surselor de energie fără CO2 și a proceselor eficiente din punct de vedere energetic și extrem de automatizate. BEI este un partener important în proiectul nostru de investiții, iar acordul de finanțare ne permite să dezvoltăm în continuare sustenabilitatea industriei anvelopelor”, a declarat Leena Kaipainen, VP, trezorierul grupului, citată în comunicat.

Informarea mai precizează că „Nokian Tyres este unul dintre liderii în sustenabilitate din industria anvelopelor, iar compania face o dezvoltare continuă în diverse domenii de sustenabilitate”.

„Acordul de împrumut își propune să îmbunătățească și mai mult sustenabilitatea operațiunilor Nokian Tyres prin finanțarea tehnologiilor avansate de fabricare a anvelopelor, la noua unitate de producție din România”, arată compania.

Așa cum BIHOREANUL a mai scris, compania finlandeză a produs deja prima anvelopă în fabrica fără emisii de CO2, aflată încă în construcţie, în Oradea, pe 1 iulie. Prima anvelopă produsă la Oradea a fost una de tip Nokian Tyres Snowproof 2, concepută să fie folosită pe timp de iarnă de conducătorii de autovehicule din Europa Centrală.

Producţia în masă a anvelopelor "made in Oradea" urmează să fie lansată în anul 2025.

Nokian a început recrutarea personalului pentru Oradea încă de anul trecut, iar echipa de lansare a producţiei, formată din 60 de angajaţi, a urmat deja stagii de formare în fabrica din Finlanda. De altfel, compania face în continuare angajări.

Fabrica din Oradea, aflată în construcţie pe amplasamentul fostului CET II, va fi prima unitate de producţie din industria anvelopelor cu zero emisii de dioxid de carbon din lume.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!