Peste 200 de apeluri au fost înregistrate în Bihor la numărul de urgență 112 după furtunile înspăimântătoare care au cuprins marți mai multe zone ale județului, rupând copaci, aruncându-i peste mașini sau pe șosele și desprinzând acoperișuri. 

„În interval de aproximativ o oră și jumătate în dispeceratul ISU Crișana au fost primite peste 200 de apeluri care sesizau efecte ale furtunilor manifestate în județul nostru. Pompierii militari din cadrul a cinci subunități au intervenit și continuă să acționeze în localitățile Oradea, Salonta, Aleșd și Sălard, unde vântul puternic a desprins acoperișurile mai multor imobile și a doborât zeci de copaci pe carosabil, autoturisme și garduri. Pompierii Detașamentului Salonta au degajat peste 20 de copaci care blocau DN79 Oradea – Arad”, a transmis lt. col. Camelia Roșca, purtătorul de cuvânt al ISU Crișana, în jurul orei 19.30. 

(sursa foto: ISU Crișana)

Reprezentanta ISU a amintit totodată că o persoană a fost rănită în Oradea, după ce furtuna a spart un geam. Respectiva persoană a primit îngrijiri medicale din partea pompierilor paramedici, iar apoi a fost dusă la spital. 

Mai multe localități din Bihor s-au aflat marți în jurul orelor 17-18 sub cod roșu de vijelii, averse și căderi de grindină. Furtunile au făcut ravagii, iar BIHOREANUL a relatat cum mai multe zone ale Oradiei au fost blocate de copaci puși la pământ sau acoperișuri luate pe sus de vânt. 

(sursa video: ISU Crișana)

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!