Consiliul Județean Bihor a lansat în această săptămână procedura de licitație pentru achiziția de microbuze școlare electrice pentru transportul elevilor din județ. 25 de microbuze vor fi distribuite tot atâtor comune.

„Vor fi achiziționate 25 de microbuze, valoarea totală estimată a acestora fiind de 30,2 milioane de lei, fără TVA. Termenul pentru depunerea ofertelor este 27 august 2024. Finanțarea este asigurată din fonduri europene, prin Planul Național de Redresare și Reziliență – Componenta C15 – Educație, Investiția 110 – Dezvoltarea rețelei de școli verzi și achiziționarea de microbuze verzi. Contractul de finanțare este semnat”, au transmis reprezentanții CJ Bihor. 

Primăriile din Bihor care primesc câte un microbuz prin acest proiect sunt: Abram, Balc, Batăr, Borod, Budureasa, Bulz, Buntești, Copăcel, Diosig, Drăgești, Holod, Oșorhei, Pomezeu, Răbăgani, Săcădat, Sânmartin, Șimian, Șinteu, Șuncuiuș, Suplacu de Barcău, Tămășeu, Tăuteu, Tileagd, Tinca, Vadu Crișului. 

Pe de altă parte, CJ Bihor derulează un proiect similar cu finanțare guvernamentală, prin Administrația Fondului pentru Mediu (AFM). „Vor fi achiziționate încă 22 de microbuze școlare electrice, valoarea maximă eligibilă fiind de 25 de milioane de lei. Urmează lansarea procedurii de licitație”, se arată în informarea instituției.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!